look2
Kläder

Trendiga kurvor

images (2)Kurvigt är coolt, det visar kändisar som Kim Kardashian och Nicki Minaj dagligen. Men rundareformer börja dyka upp även i modevärlden och på tidningsomslag. Den kurviga trenden är här för att stanna.

AV FILIPPA ROSENBERG

Modellerna Ashley Graham, Tara Lynn och Barbie Ferreira visar att framgångsrika modellkarriärer inte är reserverade för size zero. Det är långt ifrån standard, men kroppar som hamnar . utanför den trådsmala modell-mallen börjar äntligen ta plats.

En av de modeller som kämpar för en plus size-revolution är svenska Sabina Karlsson. Hon har jobbat som modell i större delen av sitt 27-åriga liv och som plus size-modell i sex år. Efter intervjuer om den kurviga trenden, med bland annat Vogue och Teen Vogue, har hon blivit ett ansikte utåt för förändringen av smal­hetsidealet.

Sabina berättar för SOLO att plus size länge har varit stort i USA.look5

– Jag bor i New York och minns att plus size-trenden kom hit redan för några år sedan. Modeskapare och modemagasin får pluspoäng när de använder sig av kurvigare modeller, men det är ofta en engångsföreteelse, säger hon. Det handlar alltså oftare om uppmärksam­heten än en vilja att göra någon större för­ändring. Sabina tror ändå inte att det är en övergående trend.

– Jag ser en stor skillnad både i modemaga­sin och på castings här i USA. Tidigare fanns det inte alls samma blandning av kroppstyper. Det är någonting historiskt som håller på att hända, kurviga kroppar är här för att stanna!

Leave a Reply

Required fields are marked*